Page 1
JEXPO
Question Paper - 2022
.
em
Page 2
Dear students
This is a memory based question paper.
We have compiled this question paper with as many questions as we could find on
the basis of questions shared by candidates, on social media and various third
party platforms, after the exam.
We hope this helps you in clearing your exam with an excellent score.
m
It is an honor for us to be a part of your journey towards success.
.co
m
se
la
ag
Page 3
Q1. Find the missing term:
3, 6, 24, 30, 63, 72, ?, 132
(A) 100
(B) 120
(C) 130
(D) 90
Answer : B
Q2. The teacher teaches us in English (Voice Change)
(A) Teacher taught a English to the students
m
(B) We was taught in English by the teacher
(C) We are taught in English by the teacher
(D) We have learn in English by the teacher
.co
Answer: C
Q3.Eggs are sold …….. The Dozen (article and Preposition)
m
(A) By
(B) an
(C) to
(D) at
se
Answer : A
Q4. If DEAR is coded as 7 and BEARS as 9, what should be the code for WAX ?
la
(A) 10
(B) 12
ag
(C) 16
(D) 18
Answer: C
Q5. Pintu ……. 7 o’clock every morning. ((Phrasal verb)
(A) wake up
(B) gets up
(C) gets down
Page 4
(D) None of the above
Answer : B
Q6.Messi is a footballer who scored more than 500 goals. Here the word “WHO” refer?
(A)Goals
(B) Messi
(C) footballer
(D) None of the above
Answer : B
m
Q7. Select the perfect prefix from the below option:
. ……..Row
…………Eater
.co
…………At
(A) Th
(B) The
(C) Thr
m
(D) Thu
Answer : A
se
Q8. X : Y = 2 : 9, Y : z = 3 : 5 ,then X : Z = ?
(A) 2 : 15
(B) 4 : 15
la
(C) 6 : 5
(D) 2 : 5
ag
Answer : A
Q9. The Great Singer Lata Mangeshker DIED? (Phrasal Verb)
(A) Passed away
(B) Passed
(C) Die
(D) None of these
Answer : A
Page 5
Q10. ...........bca........ ca................. c............ b……….
(A) aaaaa
(B) abbac
(C) aabaa
(D) bbabb
Answer : B
Q11. Megha is the ……….. Student in the class.
(A) well
m
(B) good
(C) better
(D) best
.co
Answer : C
Q12. Light year is a measurement of
m
(A) Distance
(B) Time
(C) Speed
(D) None of the above
se
Answer : A
Q13. What is the value of pH?
la
(A) <7
(B) 7
ag
(C) >7
(D) 0
Answer : B
Q14. 6,7,X,8,,Y,16 is 9, then
(A) X+Y=16
(B) X-Y=18
(C) X+Y=17
Page 6
(D) X-Y=17
Answer : C
Q15. Navy Day is celebrated on
(A) 5th December
(B) 4th December
(C) 5th January
(D) 4th March
Answer : B
m
Q16. Which mirror has a wider field of view?
(A) Cylinder mirror
.co
(B) Plane mirror
(C) Convex mirror
(D) Concave mirror
Answer : C
m
Q17. One joule is approximately equal to:
(A) 0.28cal
se
(B) 0.38cal
(C) 0.24cal
(D) 0.30cal
la
Answer : C
Q18. Calculate the Compound interest of 50000 rupees to 60500 rupees in how many
ag
years at 10% compound interest rate?
(A) 2 years
(B) 3 years
(C) 4 years
(D) 5 years
Answer : C
Page 7
Q19.The height of a tower is 10 m. What is the length of its shadow when the Sun's
altitude is 45°?
(A) 10 m
(B) 20 m
(C) 30 m
(D) None of the above
Answer : A
4 4
Q20. tan x +cot x =2, 𝑡𝑎𝑛 𝑥 + 𝑐𝑜𝑡 𝑥 =?
(A) 9
m
(B) 47
(C) 49
(D) 51
.co
Answer : B
2 2
Q21. sin x +cosec x =2, 𝑠𝑖𝑛 𝑥 + 𝑐𝑜𝑠𝑒𝑐 𝑥 =?
(A) 2
m
(B) 4
(C) 9
(D) 5
se
Answer : A
𝑠𝑖𝑛β +𝑐𝑜𝑠β 4 4
Q22. 𝑠𝑖𝑛β−𝑐𝑜𝑠β = 3, find the value of 𝑠𝑖𝑛 β − 𝑐𝑜𝑠 β =?
la
(A) 3/5
(B) 2/5
ag
(C) 4/5
(D) 6/5
Answer : A
1 7 1
Q23. 𝑥 + 𝑥 = 2, 𝑥 + 7 =?
𝑥
(A) 2
(B) 4
Page 8
(C) 9
(D) 5
Answer : A
Q24. Vapour density of a compound is 13 , what is the compound?
(A) 𝐶2𝐻2
(B) 𝐶𝐻2
(C) 𝐶2𝐻2O
(D) None of the above
m
Answer : A
Q25. What is the time period of a seconds' pendulum?
.co
(A) 0.5 s
(B) 1 s
(C) 2 s
(D) 4 s
m
Answer : C
0 0 0 0
se
Q26. 𝑡𝑎𝑛1 𝑡𝑎𝑛2 𝑡𝑎𝑛3 ........ 𝑡𝑎𝑛89 =?
(A) 2
(B) 4
la
(C) 1
(D) 5
Answer : C
ag
Q27. If 01/01/2006 is Sunday, then 01/01/2010 is?
(A) Monday
(B) Tuesday
(C) Friday
(D) Saturday
Answer : C
Page 9
1
Q28. 𝑥 = 7 + 6, 𝑥 + 𝑥 =?
(A) 2 7
(B) 7
(C) 4 7
(D) 4
Answer : A
Q29. The pH of Lime Water is :
m
(A) 12
(B) 12.4
(C) 12.7
.co
(D) 12.9
Answer : B
Q30. sin2x =cos3x,x=?
m
(A) x = 18°, 90°, 162°, 234°, 270°, 306°
(B) x = 18°, 100°, 162°, 234°, 170°, 306°
se
(C) x = 28°, 90°, 162°, 134°, 270°, 306°
(D) x = 18°, 90°, 262°, 234°, 270°, 206°
Answer : A
la
Q31. ABC is a triangle. sin(B+C)/2=?
(A) sin (A/2)
ag
(B) cos (A/2)
(C) cot (A/2)
(D) None of the above
Answer : B
Q32. L.c.m of 3ab, 9a²c , and 12a²c²
3 2
(A) 36𝑎 𝑏𝑐
Page 10
3 3
(B) 26𝑎 𝑏𝑐
4 2
(C) 36𝑎 𝑏𝑐
(D) None of the above
Answer : A
Q33. The line 3x−4y=0
2 2
(A) is a tangent to the circle 𝑥 + 𝑦 = 25
2 2
(B) is a normal to the circle 𝑥 + 𝑦 = 25
2 2
(C) does not meet the circle 𝑥 + 𝑦 = 25
m
(D) None of the above
Answer : B
.co
Q34. Debu said “I shall do no it myself” (narration change)
(A) Debu said that he should not do it.
(B) Debu said that he shall not to do it.
(C) Debu said that i have not do it.
m
(D) None of the above
Answer : A
se
Q35. Three altitudes of a triangle are 10cm, 12cm and 15cm ,find a semiperimeter of
triangle?
la
60
(A) 𝑐𝑚
7
(B) 60 cm
(C) 7 cm
ag
(D) None of the above
Answer : A
Page 11
Q36.
Answer : 1%
Q37.
m
Answer : Bro
.co
m
Q38.
se
la
Answer : 10%
ag
Q39.
Page 12
Answer :
m
Q40.
.co
m
Answer : LUBVI
se
Q41.
Answer :
la
ag
Page 13
Q42.
Q43.
m
Answer : Convex mirror
Q44.
.co
m
Q45.
se
la
Q46.
Q47.
ag
Page 14
Q48.
Q49.
m
Q50.
.co
m
se
la
Q51.
ag
Answer : (0, infinite)
Page 15
Q52.
Q53.
m
.co
m
se
la
ag
Q54.
Page 16
Q55.
Q56.
m
Q57.
.co
m
se
Q58.
la
ag
Page 17
Q59.
Q60.
m
Q61.
.co
m
Q62.
se
la
Q63.
ag
Page 18
Q64.
Q65.
m
Q66.
.co
m
se
la
ag