Page 1
INICET
Question
Paper
Page 2
INI CET 2022 (Nov)
Question Paper
ENT
(Based on Memory Recall)
Q1.Which of the following test will you combine if OAE is absent in a patient
a) Pure tone audiometry
b) Tympanometry
c) Free field audiometry
d) Speech audiometry
A) a,b
B) b,c
C) b,d
D) a,c
Correct answer : C
Q2.Match the following:
A) a-2, b-4, c-3, d-1
B) a-1, b-2, c-3, d-4
Page 3
C) a-3, b-2, c-4, d-1
D) a-4, b-1, c-2, d-3
Correct answer : A
Q3.Which test is not used in testing olfaction?
A) Smell diskettes
B) University of Pennsylvania smell identification test
C) Cross cultural smell identification test
D) Arnold sticks
Correct answer : D
Q4.Which of the following tests cannot be used for mucociliary clearance?
A) Saccharin test
B) Electron microscopy
C) Scintigraphy
D) Charcoal powder method
Correct answer : B
Q5.A patient complains of decreased hearing in the left ear. His audiogram is given
below, what would have been the tuning fork test in this patient :
A) Left ear Rinnes +ve; Weber’s lateralized to right
B) Left ear Rinnes -ve; Weber’s lateralized to right
C) Left ear Rinnes +ve; Weber’s lateralized to left
D) Left ear Rinnes -ve; Weber’s lateralized to left
Correct answer : C
Q6.Arrange in sequence the pathway of production of OAE:
Page 4
1. Outer hair cells
2. Basilar membrane
3. Ossicles
4. Oval window
5. Tympanic membrane
6. Perilymph
A) 1,2,3,4,5,6
B) 5,3,4,6,2,1
C) 5,3,4,2,6,1
D) 5,3,4,6,1,2
Correct answer : B
Q7.A 6 year old boy presented with recurrent URTI, poor growth, high arched palate and
impaired hearing. His tympanogram is given below, what would be the most appropriate
management for him?
A) Myringotomy
B) Grommet
C) Myringotomy and grommet
D) Adenoidectomy and grommet
Correct answer : D
Q8.The Marked structure open in which area:
Page 5
A) Superior meatus
B) Middle meatus
C) Inferior meatus
D) Sphenoethmoidal recess
Correct answer : D
Q9.A 35 years old female presented with a complaint of nasal obstruction and post nasal
drip. There is a past history of FESS following failed conservative treatment 5 years back.
Post surgical notes say - uncinectomy done and maxillary ostia dilated. DNE this time
shows patent ostia with mucosal oedema in the maxillary sinus lining. Next best step of
Management will be -
A) Steroid irrigation and antihistaminic
B) Revision surgery
C) Macrolides for 4 months
D) Biologicals
Correct answer : A
Q10.Email presented to the OPD with saddle nose deformity.He gives a past history of
cough, on and off fever and hemoptysis. On examination there is a septal perforation and
granulations in the nose. Chest x-ray shows multiple cavitary lesions. On HPE
granuloma, multinucleated giant cells and necrosis is present, what would be the
probable cause?
A) Wegner’s granulomatosis
B) Syphilis
C) Tuberculosis
D) Sarcoidosis
Page 6
Correct answer : A
Q11. Involvement of Jugular foramen leads to which of the following:
A) Loss of taste from the anterior 2/3 of the tongue
B) loss of sensation from posterior 1/3 of tongue
C) loss of sensation from anterior 2/3 of tongue
D) loss of taste and sensation from anterior 2/3 of tongue
Correct answer : B
Q12.A patient with foreign body struck at the laryngeal inlet has no cough reflex, which
nerves is affected in this patient
A) External laryngeal nerve
B) Internal laryngeal nerve
C) Recurrent laryngeal nerve
D) Glossopharyngeal nerve
Correct answer : B
Q13.If OAE is not available which other screening test can be done:
A) BERA
B) Tympanometry
C) Audiometry
D) Tuning fork test
Correct answer : C
Q14.Which of the following is not an Olfactory test?
A) Arnold-stick test
B) CC-SIT
C) UP-SIT
D) Smell Diskettes
Correct answer : A