Page 1
FOR AP 6TH CLASS FA1 EXAM PREPARATION
AP 6th Class 2025-26
Question Paper · FA1
Telugu
EXAM YEAR TYPE SUBJECT
AP 6th Class FA1 2025-26 Question Paper Telugu
Notes · Sample Papers · Previous Year Papers · Mock Tests
Page 2
.
.co s e m
s em g l a
a a
AP FA1 2025-26 Question Paper & Answer Key
Class 6 · Subject: Telugu
Child Name: ______________________ Roll No: __________
Class: 6 Subject: Telugu
No. of Questions: 20 Total Marks: 35
Duration: 1 hr 15 min
m
om . co
. c -A:ఆ (15 × 1 = 15)
e m
m
e '' అ ర దల l as
1. ఇ నప
l as
ల ప .
ag
a g
(Exact option wording partly unclear in the source photo — transcribed to best legibility.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: C (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
2. => న స గప .
(Exact option wording partly unclear in the source photo.)
m
A) [unclear]
m .co
B) [unclear]
s e
C) [unclear]
l a
D) [unclear]
ag in the source and the reference answer key)
Answer: D (confirmed by the printed bracket
3. = సBన సCస ప లD .
A) శట , గర
B) త ,ర
C) ,
D) అ , ధర
m
..co
Answer: C (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
m
4.
c. o LM ఏ అ OలD P ఇ నప Rఅ U CVWX
s e m
e m A) O,
Sub-items: 1. W ___ 2. ఈ ___ 3. ___
la
las , B) , D,
ag
ag C) , , ల D) , ,
Answer: D (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
5. [not captured — this question's page was not among the photos provided; text unavailable
from any source.]
Correct option is B (per the reference answer key — exact question text and options unavailable).
m . c
c. o
బ్జె
క్టి
ప్ర
ఖం
డం
శ్న
క్ష
కిం
య్యే
న్ని
ర్తిం
చం
e m
కిం
పుం
క
లిం
న్ని
ర్తిం
చం
em as
కిం
ని
ర్తిం
చం
gl
కం
కం
త్త్వం
త్నం
s
క
రం
కం
కం
క్ష
రం
ణం
క్ష
స్తే
ర్థ
కిం
రి
వం
తం
ర్తిం
చం
టం
టం
వ
టం
మం
లం
రం
క
రం
రం
టం
పం
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit Page 1 of 6
Page 3
6. aC ,b , , దల ప ల అ రe ఉ ప ఏ?
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: A (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
7. = iత ijన ప అ .
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: B (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
8. = kl ప లD .
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: B (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
9. = సBన ప .
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: A (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
10. , nన , iత, p అD ప R kన nW నప లD బ , ఒ
సCw ఉపX O న=V ఎ V?
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) [unclear]
B) [unclear]
C) [unclear]
D) [unclear]
Answer: C (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
11. { = ప ?
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) O
B) ~
క్ష
న్య
ని
క
ప్రాం
తం
షం
న్న
దం
ర్థా
కిం
క్యం
ని
కి
న్ని
ర్తిం
చం
కిం
ని
వ్య
క
ర్తిం
చం
కిం
ని
న్ని
ర్తిం
చం
శ్ర
వ్రా
ట్టి
మ
యం
ఖం
క
ఖం
క
వ
క్కొ
క్క
నం
గిం
చి
చ
వ
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit Page 2 of 6
క్రి
క్కు
ళ్ళ
ని
కి
దం
న్న
ల్పు
న్న
Page 4
.
.co s e m
s em l a
a
C) O
ag
D) గ
Answer: B (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
12. ,n n గ ?
(Exact stem/options reconstructed to best legibility from the source photo.)
A) అ R
m
co
B)
C) R
. c om e m .
D) [unclear]
e m l as
as
Answer: A (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
ag
13. ద ngl ల జ=R O .
a
Passage: , V అ > , P . a ద ట {ర R,
తCత ర ర , n R, Wk ర O , n R ర O >, nజ =ద , దర
అ U జV .
A) n nk
B) దసO
C) ఉU
D)
Answer: D (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
m
14. స ¡¡ ర ¢ న నగ ఏ?
m .co
A) nజ =
s e
B) n£ ప
l a
C) nజ ¤ ag
D) n{O¡¥
Answer: A (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
15. ¦ V, ఎ O£V?
A) ,స §
B) స , ¡¡
C) ¨, ¡¡
m
.co
D) { §, ¨
m
.co m
Answer: B (confirmed by the printed bracket in the source and the reference answer key)
m s e
s e g la
g la a
a
న్న
మం
న్న
m c
క్త
నం
దం
ష్ణ
ఖ్రి
లం
న్నా
న్న
న్నా
బం
న్న
.
డ్డి
య్యా
క్కి
లి
క్క
పం
క్క
c. o m
ప్ర
కిం
చ
శ్న
కు
యం
గ్రా
గ్రా
ప్ర
మం
మం
మ్మ
వెం
క
ల్జా
యా
ణం
సిం
యం
అం
క్క
డం
వ
ర్యా
ప్ప
క
సం
క
కర్ప
త్యా
మ
వ్రు
సం
క
కర్ప
త్యా
వెం
క
య
రం
అం
దం
కుం
టుం
e
నా
య
క
చ
పా
వ
s
త్య
ని
మ్మ
ని
లి
చి
రం
em
య
డ
ట్ట
ఖ
ణం
a
య
రి
gl
ఖ
వ
వ
రి
క్రి
ష్ణ
త్య
s
త్య
కి
వం
కి
ర్తీ
వం
కి
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit Page 3 of 6
Page 5
-B:ఈ ల స
జ
!" $. (2 × 2 = 4)
16. 'పj' అ ప అ Oj, ఒ = X .
పj = U (gold).
= X :Cఅ UV UR ఉ .
(Award 1 mark for the correct meaning, 1 mark for correct use in a sentence.)
17. 'న ' అ ప అ Oj, ఒ = X .
న = (dog).
= X : n గల ¯.
(Award 1 mark for the correct meaning, 1 mark for correct use in a sentence.)
ప్ర
ఖం
డం
కిం
శ్న
ప
యం
ప్ర
ని
కి
ర్థం
క
క్యం
గిం
చం
బం
రం
ప్ర
క్య
గం
మ్మ
కు
బం
న్నా
ప్ర
కం
ని
కి
ర్థం
క
క్యం
గిం
చం
కం
కు
క్క
ప్ర
క్య
గం
కు
క్క
శ్వా
సం
జం
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit Page 4 of 6
Page 6
.
.co s e m
s em l a
a ag
-C:ఈ ల స
జ
!" $. (2 × 4 = 8)
18. దఇ న R n° ±లD ఉపX R = RO .
(Exact list of the four given words is only partly legible in the source photo.)
Award one mark for each grammatically correct sentence that correctly uses the given word (any
relevant, correct sentence accepted).
o m
m . c
. co
19. [not captured — this question's page was not among the photos provided; text unavailable m
s e
from any source.]
e m l a
a s a g
lto be a sentence-reordering exercise (per the reference answer key): four given sentences
g
Answer (Model Rubric):
a
This appears
must be arranged in the correct logical order.
Award one mark for each sentence placed in its correct position (up to 4 marks total).
m
m .co
s e
l a
ag
m
m .co
m .co s e m
s e g la
g la a
a
ప్ర
ఖం
డం
కిం
శ్న
ప
యం
c
కిం
నా
ష
గిం
చి
నా
క్యా
యం
m .
c. o s e m
s em
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit
gl a
Page 5 of 6
Page 7
-D:ఈ స
జ
!" $. ఈ
ఐ ఇ బ . (1 × 8 = 8)
20. A). దఇ నప ల ఆw U ఏD న R = RO .
Words given (from the diagram): (trunk), (small eyes), WR (tusks), ¹ »R (big ears).
1. ఏD .
2. ఏD nU ½.
3. ఏD ¹ WR ½.
4. ఏD ¹ »R ½.
Award one mark for each grammatically correct, meaningful sentence about the elephant using the given
word (up to 4 marks per part, 8 marks total for Q20).
(56 / OR)
20. B). [not captured — this question's page was not among the photos provided; text
unavailable from any source.]
This appears to be a short story (per the reference answer key) about a mouse and a lion who were
friends in a forest. One day the mouse got caught in a net and, despite trying hard, could not free itself.
It remembered its friend the lion and called for help. The lion came and rescued the mouse.
Award one mark for each grammatically correct sentence retelling this story (up to 4 marks total).
ప్ర
ప్ర
ర్గ
ఖం
డం
కిం
శ్న
నం
ప
యం
శ్న
అం
త
త
చ్ఛి
కం
వ్వ
డిం
కిం
రం
కు
సం
బం
ధిం
చి
నా
క్యా
యం
ద్ద
తొం
డం
చి
న్న
కళ్ళు
దం
కు
తొం
డం
ఉం
టుం
క
ళ్ళు
చి
న్న
ఉం
ద్ద
కు
దం
ఉం
ద్ద
కు
ఉం
For more Question Papers, Sample Papers, Notes & Syllabus visit Page 6 of 6