Page 1
NCERT
SOLUTIONS
CLASS - 1st
aglase .co
Page 2
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 9 English
Class : 1st
Subject : English
Chapter : 9
Chapter Name : Unit-9
Q1 What is the colour of the sky?
Answer. The colour of the sky is blue.
Page : 99 , Block Name : Reading Is Fun
Q2 What do the clouds bring?
Answer. They bring rain.
Page : 99 , Block Name : Reading Is Fun
Q1 What is the colour of the clouds that bring us rain?
Answer. The colour of the clouds that bring rain is a grey or black.
Page : 99 , Block Name : Let’s Talk
Q2 Do you like to sing and dance in the rain?
Answer. Yes, I like to sing and dance in the rain.
Page : 99 , Block Name : Let’s Talk
Q3 What keeps you dry in the rain?
Answer. Raincoat and umbrella keep us dry in the rain,
Page : 99 , Block Name : Let’s Talk
Q1 What do you like to do when it rains? (stay in/go out)
Answer. I like to go out when it rains.
Page : 99 , Block Name : Let’s Share
Page 1 of 5 Aglasem Schools
Page 3
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 9 English
Q2 Do you like puddles?
Answer. No, I don’t like puddles.
Page : 99 , Block Name : Let’s Share
Q3 The other seasons in India are hot and cold. Describe in your language which season you
like the best. Now can you say this in English?
Page : 99 , Block Name : Let’s Share
Q1 Match the words with the pictures.
Answer.
Page 2 of 5 Aglasem Schools
Page 4
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 9 English
Page : 100 , Block Name : Say aloud
Q2 Fill in the blanks
I can read my name.
My name is __________________.
I am ___________ years old.
I can write my address__________________________.
I can count till ________. (10/20/30/40/50)
My teacher’s name is ______________.
I study in class ___________ (one).
The name of my school is ___________________.
It is in _________________ (city).
Page : 102 , Block Name : Let’s Read And Write
Q1 What did Anandi see outside her window?
Answer. She saw a rainbow outside her window.
Page : 105 , Block Name : Reading Is Fun
Q2 Was she happy to see the rainbow?
Page 3 of 5 Aglasem Schools
Page 5
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 9 English
Answer. Yes, she was very happy to see the rainbow.
Page : 105 , Block Name : Reading Is Fun
Q3 What are the colours of the rainbow?
Answer. The colours of the rainbow are- Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange and Red.
Page : 105 , Block Name : Reading Is Fun
Q1 Have you ever seen a rainbow?
Answer. Yes.
Page : 105 , Block Name : Let’s Talk
Q2 When do you see a rainbow in the sky?
Answer. We can see the rainbow in the sky after the rain.
Page : 105 , Block Name : Let’s Talk
Q1 Look at the picture below. Circle the names of things that you can see in the picture.
Page : 106 , Block Name : Let’s Do
Q1 Use am or have in the blanks.
Page 4 of 5 Aglasem Schools
Page 6
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 9 English
Page : 108 , Block Name : Let’s Make A Riddle
Page 5 of 5 Aglasem Schools