Page 1
NCERT
SOLUTIONS
CLASS - 1st
aglase .co
Page 2
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 8 English
Class : 1st
Subject : English
Chapter : 8
Chapter Name : Unit-8
Q1 How does a turtle walk?
Answer. He walks very slowly.
Page : 89 , Block Name : Reading Is Fun
Q2 What does the turtle carry on its back?
Answer. The turtle carries its house on its back.
Page : 89 , Block Name : Reading Is Fun
Q3 Where does the turtle go when it is tired?
Answer. The turtle goes inside his shell when he is tired.
Page : 89 , Block Name : Reading Is Fun
Q1 What is the turtle’s house called?
Answer. It is called a shell.
Page : 89 , Block Name : Let’s talk
Q2 What other reasons can you give for a turtle going into its house?
Answer. The turtle goes into his house to save himself from danger and its enemies.
Page : 89 , Block Name : Let’s talk
Q1 Imagine you are a turtle. Crawl like a turtle.
Page : 89 , Block Name : Let’s share
Page 1 of 4 Aglasem Schools
Page 3
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 8 English
Q2 Now you are tired so get into your shell and go to sleep.
Page : 89 , Block Name : Let’s share
Q3 Wake up and start to crawl again.
Page : 89 , Block Name : Let’s share
Q4 Now hide in your shell because some naughty children are near you.
Page : 89 , Block Name : Let’s share
Q1 What was the tiger doing when the mosquito came buzzing by?
Answer. The tiger was relaxing when the mosquito came buzzing by.
Page : 93 , Block Name : Reading Is Fun
Q2 Why did the tiger’s cheek start to bleed?
Answer. His cheek started to bleed because he got hit by his own paw while trying to attack on
the mosquito.
Page : 93 , Block Name : Reading Is Fun
Q3 Why did the tiger walk away?
Answer. The tiger walked away because he felt helpless at last.
Page : 93 , Block Name : Reading Is Fun
Q1 Why did the mosquito say, “I am not afraid of you!”?
Answer. The mosquito said it because the tiger was showing his anger and he believed that
everyone should get afraid of him.
Page : 93 , Block Name : Let’s talk
Q1 What do we learn from this story?
Page 2 of 4 Aglasem Schools
Page 4
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 8 English
Answer. We learn that everyone has its own quality. We should never underestimate others.
Page : 93 , Block Name : Let’s share
Q2 Describe the lion and the tiger. How are they different from each other?
Answer. The following are few of the differences between the lion and the tiger:
The lion is a large brown coloured cat whereas the tiger is a large yellow coloured cat.
Often the lion has long and thick hair. On the other hand, the tiger has black stripes on its
yellow body.
The lion is a very lazy animal whereas the tiger is a very active one.
The lion cannot climb a tree but the tiger can easily climb on the tree.
Page : 93 , Block Name : Let’s Share
Q1 Fill in the blanks by tracing the dotted words.
Page : 94 , Block Name : Let’s Write
Q1 Look at the pictures below
What are the cat and mouse saying?
First say this in your own language.
Now act out the story and say the words and
sentences in English.
Page 3 of 4 Aglasem Schools
Page 5
Book - Marigold Ncert Solutions | Chapter- 8 English
Answer. Cat: OK, so why are you trying to escape? Now nobody can save you. I will eat you
now.
Rat: Oh, my God! What can I do now. I should jump on the table.
Oh great, I can use this magnifying glass to make her fool.
Cat: Oh, my God! What is this Creature? Let’s run and save my life.
Page : 96 , Block Name : Let’s Do
Page 4 of 4 Aglasem Schools